Woonhuis verwarming

Verwarming van uw woonhuis met een biomassa cv-ketel is dé oplossing

biosmassa verwarming woningDe moderne ketels, welke voldoen aan de laatste strenge normen, zijn heel schoon en efficiënt.

De ketels zijn niet te vergelijken met haarden of kachels die in veel woonkamers staan. Daarom wordt er vanuit de overheid er ook gestimuleerd via de ISDE-subsidie om moderne ketels te te passen.

Mogelijkheden voor een woonhuis zijn:

Voor de selectie van de ketel is het huidige gasverbruik een goede indicatie over hoeveel brandstof die er nodig is in de nieuwe situatie. Ook is hiermee een goede indicatie te krijgen over het benodigde vermogen van de ketel.

Voor een installatie in een woonhuis zijn er een paar belangrijke zaken.


De opstellingsruimte voor de ketel

De opstellingsruimte van de ketel is groter dan voor een gasketel. Er moet ruimte om het toestel zijn. Ook dient de ruimte goed te worden voorzien van ventilatie zodat er voldoende aanvoer is van verse lucht.


De brandstof opslag en logistiek

De brandstofopslag dient zo gekozen te worden dat deze voldoende groot is en ook gemakkelijk bijgevuld kan worden. De ketel wordt neergezet, daar hoeft vervolgens niet veel meer aan te gebeuren. De aanvoer van brandstof is wel continue nodig, en zal dus efficiënt moeten worden ingericht, zodat u er zo min mogelijk werk aan heeft.


De schoorsteen

De schoorsteen dient uit te monden in een gebied waar geen druk wordt opgebouwd door wind. Ook dient de schoorsteen voldoende hoog te zijn om reuk zo min mogelijk te maken.

Woonhuis verwarming nodig?

Bekijk alle woonhuis producten in ons overzicht
× Whatsapp ons